Σάββατο 11/04
- 6:00 Αναχώρηση από Αθήνα
- Άφιξη στην Αιανή περίπου στις 12:00 και τακτοποίηση στα δωμάτια
- 13:00 – 14:00 Πρόχειρο φαγητό (κρύο σάντουιτς + αναψυκτικό ή χυμός)
- 14:00 Παρακολούθηση προετοιμασίας Λαζαρίνων
- 15:00 Παρακολούθηση διαδικασίας Αγερμού
- 18:00 Τρανός χορός των Λαζαρίνων στην πλατεία του χωριού
- 20:00 Κονάκι στο Σύλλογο
- 21:00 Βραδινό γεύμα σε ψησταριά στην Αιανή (Μενού ανά 4 άτομα: Ποικιλία από αρνάκι σούβλας, κεμπάπ, κοκορέτσι + σαλάτα εποχής + φέτα + πατάτες + κρασί ή μπύρα απεριόριστα. Για αυτούς που νηστεύουν το κυρίως πιάτο θα είναι καλαμαράκια με ρύζι)
Κυριακή 12/04
- 8:00 – 10:00 Εκκλησιασμός και πρωινό στον σύλλογο του χωριού από τοπικό μαγαζί. (Καφές ή αναψυκτικό + σάντουιτς + μπουγάτσα γλυκιά ή αλμυρή ή ντόνατ με σοκολάτα + νερό εμφιαλωμένο)
- 10:00 Χορός Λαζαρίνων στην κεντρική πλατεία του χωριού
- 11:00 Αναχώρηση για Κοζάνη
- 12:00 Άφιξη στον Σύλλογο Γρεβενιωτών Κοζάνης «Ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ» για να παρακολουθήσουμε την κατασκευή των Περδίκων (Πασχαλινά αυγά) και στη συνέχεια παρακολούθηση σεμιναρίου με θέμα τα Πασχαλιάτικα και Λαζαριάτικα έθιμα και τραγούδια από την Σαρακήνα Γρεβενών με εισηγητή τον Δημήτρη Μπουκάλη.
- 14:00 Φαγητό και γλέντι με Χάλκινα της Κοζάνης (Ορχήστρα Φώτη Τσοτίκα) στην ταβέρνα «Κώστας» στα Κοίλα Κοζάνης. (Μενού: Μπακαλιάρος ή Καλαμαράκια + 1 ατομική σαλάτα + κρασί & τσίπουρο απεριόριστα)
- 17:00 Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση στον Βελβενδό Κοζάνης για καφέ
- 00 Επιστροφή στην Αθήνα