Βιογραφικά

kostas_pipinis

Ο Κώστας Πιπίνης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Νοεμβρίου 1978 και κατάγεται από τον Μεσότοπο Λέσβου και τα Λεπτόποδα Χίου. Προερχόμενος από μια οικογένεια με βαθιές ρίζες στην παράδοση, με βιώματα και ερεθίσματα από την νηπιακή ηλικία, ξεκίνησε να εκφράζεται μέσω των παραδοσιακών χορών από τότε που θυμάται τον εαυτό του.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) Αθηνών, με ειδικότητες στην Πυγμαχία και στους Παραδοσιακούς Χορούς τις οποίες ολοκλήρωσε με βαθμό Άριστα «10» καθώς και του Τμήματος Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Ήταν πάντα κοντά στον αθλητισμό, όντας πανελληνιονίκης στο άθλημα της πυγμαχίας.

Δίδαξε στους εξής φορείς:

  • Όμιλος Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.)Αργυρούπολη , Αττική [2015 – σήμερα]
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης Αργυρούπολη, Αττική [1998 – σήμερα]
  • Σύλλογος Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Δάφνη, Αττική [2004 – σήμερα]
  • Σύλλογος Μυτιληνιών Πετρούπολης «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ» Πετρούπολη, Αττικής [1999 – 2019]
  • Τμήματα Παραδοσιακού Χορού του Δήμου Ταύρου, Αττική [2003 – 2015]
  • Τμήματα Παραδοσιακού Χορού του Δήμου Αργυρούπολης, Αττική [2005 – 2015]

Έχει επιμεληθεί πολλές μουσικοχορευτικές παραστάσεις, με αφιερώματα σε ποικίλα θέματα του λαϊκού μας πολιτισμού, οι οποίες απέσπασαν θετικές κριτικές τόσο από τον έντυπο τύπο, αλλά και από καταξιωμένους συναδέλφους.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω μουσικοχορευτικές παραστάσεις:

  • «Της κυρά θάλασσας» Αφιέρωμα σε χορούς και τραγούδια της νησιωτικής Ελλάδας. (Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Δ. Αργυρούπολης, Ιούνιος 2007)
  • «Κύπρος και Αλησμόνητες πατρίδες» Αφιέρωμα στην μουσικοχορευτική παράδοση των προσφυγικών Ελληνικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας, της Βορείου Θράκης και της Κύπρου. (Αμφιθέατρο Λυκείων Δ. Ταύρου, Φεβρουάριος 2009)
  • «Με το τραγούδι χαίρομαι, με το τραγούδι κλαίω…» Διήμερο αφιέρωμα στο Ελληνικό Παραδοσιακό τραγούδι με αναφορά στις κατηγορίες των τραγουδιών της λαϊκής μας παράδοσης. (Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Δ. Αργυρούπολης, Ιούνιος 2010)
  • «Μακεδονία ένα πολιτισμικό σταυροδρόμι» Αφιέρωμα στην μουσικοχορευτική παράδοση των διαφορετικών πολιτισμικών ομάδων που απαρτίζουν την γη της Μακεδονίας. (Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ιούνιος 2010)
  • «Ελλήνων Βίος» Αφιέρωμα στα χορευτικά δρώμενα που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την καθημερινότητα στον κύκλο της ζωής της παραδοσιακής κοινωνίας των Ελλήνων. (Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Δ. Αργυρούπολης, Ιούνιος 2012)
  • «Ώρα καλή σου Πασχαλιά» Αφιέρωμα στα μουσικοχορευτικά δρώμενα στο Πάσχα των Ελλήνων. (Θέατρο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός κόσμος», Απρίλιος 2014)
  • «Της ευωδιάς τραγούδια» Πρωτότυπη παράσταση με αφιέρωμα σε τραγούδια και δρώμενα με αναφορά σε λουλούδια, δέντρα και βουνά. (Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Δ. Αργυρούπολης, Ιούνιος 2014)
  • «Ερωτόκριτος και Αρετούσα» Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στο έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου «Ερωτόκριτος» με παραλληλισμός των στίχων και της πλοκής του έργου, με αντίστοιχης θεματολογίας τραγούδια της δημοτικής μας παράδοσης. (Θέατρο Δόρας Στράτου, Σεπτέμβριος 2017)
  • «Μαρουδίτσα» Μουσικοχορευτικός παραλληλισμός της πλοκής του λαϊκού παραμυθιού Μαρουδίτσα με αντίστοιχης θεματολογίας τραγούδια της δημοτικής μας παράδοσης. (Θέατρο Πέτρας Δ. Πετρούπολης, Ιούνιος 2018)
  • Καλλιτεχνική επιμέλεια πλήθους παιδικών μουσικοχορευτικών παραστάσεων ποικίλης θεματολογίας.

Έχει πλήθος συμμετοχών σε παραστάσεις, φεστιβάλ και διάφορα μουσικοχορευτικά δρώμενα, με σημαντικότερες τις παρακάτω:

  • Μουσικοχορευτική παράσταση «Μουσική στους αιώνες» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, με τον Σύλλογο Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση». Η παράσταση προβλήθηκε από την συχνότητα της ΝΕΤ το 2000
  • Συμμετοχή στην Τελετή λήξης της Ολυμπιάδας στην Αθήνα το 2004, με τον Σύλλογο Ποντίων «Αργοναύται Κομνηνοί»
  • Συμμετοχή σε μουσικοχορευτική παράσταση επιμέλειας Λάμπρου Λιάβα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Συμμετείχε σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές όπως:

  • Το πάρτυ της ζωής σου (Altrer) (Άκης Παυλόπουλος)
  • Κοίτα τι έκανες (Alpha) (Σεμίνα Διγενή)
  • Έχει γούστο (ΝΕΤ) (Μπήλιω Τσουκαλά)
  • Το Αλάτι της γης (ΕΡΤ1) (Λάμπρος Λιάβας)
  • Στην υγειά μας (ΕΡΤ2 & Alpha) (Σπύρος Παπαδόπουλος)
  • Όλοι οι καλοί χωράνε (E tv) (Κώστας Χαρδαβέλλας)

Διαθέτει ένα πλούσιο αρχείο με προσωπικές καταγραφές δρώμενων, εθίμων, τραγουδιών και τοπικών χορών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καθώς πάντα τον ενδιαφέρει η άμεση επαφή με τον κοινωνικό περίγυρο και η ενσωμάτωση του τοπικού χορευτικού ιδιώματος στον τρόπο διδασκαλίας του.

Έχει παρακολουθήσει, και συνεχίζει να παρακολουθεί, σεμινάρια με χορούς από όλη την Ελλάδα.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα παρακάτω:

  • 19 Σεμινάρια οργάνωσης «Εν χορώ» σε Σκοτίνα και Λιτόχωρο Πιερίας (Από το 2001 έως το 2019)
  • 5 Σεμινάρια οργάνωσης Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων (Από το 2003 έως το 2007)
  • 2 Σεμινάρια οργάνωσης Λ.Ο. ΑΡΙΔΑΙΑΣ «ΟΙ ΑΛΜΩΠΕΣ» στο Λουτράκι Πέλλας (2003 & 2004)
  • 2 Σεμινάρια οργάνωσης Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοτούσσας Σερρών στην Σκοτούσσα (2003 & 2004)
  • Σεμινάριο οργάνωσης Κ.Λ.Ε.Μ.Σ. (Σέρρες 2006)
  • 3 Σεμινάρια οργάνωσης Γιάννη Κατσή, Αποστόλη Σβάνα και Εξωραϊστικού Μορφωτικού Συλλόγου Πελασγός Λάρισας στα Λουτρά Σμοκόβου και στο Νεοχώρι Λίμνης Πλαστήρα (2012, 2014 & 2015)
  • Σεμινάριο οργάνωσης Πολιτιστικού Συλλόγου Τερψιχόρη στην Πετρούπολη (2011)
  • Σεμινάριο οργάνωσης Πολιτιστικού Συλλόγου Χοροέκφρασης στην Πετρούπολη (2012)
  • 16 Ημερίδες σεμιναρίων οργάνωσης ΚΕΠΕΜ στο Ωδείο του Σίμων Καρά (2012 – 2018)

Καθώς και άλλες πολλές ημερίδες και σεμινάρια

Επίσης εισηγήθηκε των κάτωθι σεμιναρίων με θέμα «Η μουσικοχορευτική παράδοση του Μεσοτόπου της Λέσβου»

  • Σεμινάριο Οργάνωσης Αποστόλη Σβάνα και Γιάννη Κατσή (Λουτρά Σμοκόβου Καρδίτσας 2012)
  • Σεμινάριο Οργάνωσης «Εν χορώ» (Ξενοδοχείο Ορφέας, Σκοτίνα Πιερίας 2015)
  • Σεμινάριο Οργάνωσης ΚΕΠΕΜ (Ωδείο Σίμων Καρά, Αθήνα 2016)
  • Σεμινάριο Οργάνωσης Αποστόλη Σβάνα (Ξενοδοχείο Ναϊάδες, Νεοχώρι Λίμνης Πλαστήρα 2021)

Το 2015 ίδρυσε τον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων, ο οποίος έχει αναδειχθεί ως ένας από τους σημαντικότερους φορείς ανάδειξης του λαϊκού μας πολιτισμού στα νότια προάστια.

Χρήσιμα links:

Στοιχεία επικοινωνίας:
Email: [email protected]
Facebook: Kostas Pipinis

 

  Γιώργος Αλεβίζος- Ούτι

Ο Γιώργος Αλεβίζος γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Από την ηλικία των 16 ετών ασχολείται ενεργά με μουσική, κάνοντας τα πρώτα του βήματα το 1990 ως μπασίστας σε ροκ μουσική σκηνές με το 5 μελές συγκρότημα Void. Το 2000 διδάχθηκε ούτι από τους δασκάλους Νίκο Σαραγούδα και Χρήστο Τσιαμούλη, και ανέπτυξε τεχνικές γνώσεις στο όργανο σε μακάμια Ελληνικής. Αραβικής καθώς και Τουρκικής μουσικής. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές Βυζαντινής μουσικής το 2005 στη σχολή της Μητρόπολης Γλυφάδας υπό την διεύθυνση του Διονυσίου Ηλιόπουλου, όπου και απέκτησε το πτυχίο του με καθηγητές τον κ. Σωτήρη Δογάνη και τον κ. Νικόλαο Πρώτο. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων για τα λαουτοειδή του κόσμου (ούτι), σε Master Class στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών με τους Driss El Maloumi (Μαρόκο), Sarbel Rouhana (Λιβύη). Χρήστο Τσιαμούλη (Ελλάδα) και Κυριάκο Καλαϊτζίδη (Ελλάδα). Έχει στο ενεργητικό του συμμετοχές σε συναυλίες ανά την Ελλάδα με ρεπερτόριο μουσικών ακουσμάτων από την Ελληνική, την τουρκική και αραβική παραδοσιακή μουσική. Έχει βραβευτεί από την Παγκρήτειο Ένωση για την προσφορά του στην Κρητική μουσική το 2007, από την Ένωση Κωνσταντινουπολιτών Ελλάδος για την προσφορά του στην μουσική της Κωνσταντινούπολης και από την Ιερά Μητρόπολη Πειρακώς από τον σεβασμιότατο Σεραφείμ και τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για την πρόσφορά του στην Βυζαντινή και Παραδοσιακή μουσική. Επίσης έχει τιμηθεί για την συμμετοχή του σε συναυλίες αφιερωμένες στον ξεριζωμένο ελληνισμό. Έχει συμμετάσχει σε μουσικά σχήματα, με αύτι, σάζι και λαούτο, παρουσιάζοντας έργα από ρεμπέτικο, δημοτικό, νησιώτικο, έντεχνο και θεατρικό τραγούδι. Μερικές από τις συνεργασίες του είναι με τους: Νάντια Καραγιάννη, Fide Kossa, Έλενα Γιαννακάκη. Μαίη Σεβαστοπούλου, Ανθούλα Αλιφραγκή. Σωτήρη Δογάνη, Μάριο Παπαδέα, Γιάννη Δριμάλα, Νίκο Τσιμαχίδη. Καίτη Κουλιά. Γιώργο Γραβιά. Μαρίνα Βασιλάκη, Βασίλη Νούσια, Ροδή Τουμουρτζούκγκιούλ, Γιώργο Γιωργά. Σταύρο Σιδηρόπουλο κ.α. Έχει στο ενεργητικό του πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις, ραδιοφωνικές συμμετοχές καλλιτέχνες. και μουσικές παραγωγές δίσκων CD σε συνεργασία με διακεκριμένους κινηματογραφικών παραγωγών. Υπήρξε συντελεστής για την μουσική επένδυση θεατρικών παραστάσεων και Έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους. Από το 2013 μέχρι και σήμερα διδάσκει στο ωδείο ΩΡΙΩΝ στην Γλυφάδα και στον όμιλο παραδοσιακών αναζητήσεων Ο.Π.Α. Αργυρούπολης, ούτι, σάζι, μπουλγαρί και θεωρία στην παραδοσιακή μουσική και τα μακάμια.

Fb: https://www.facebook.com/george.k.alevizos  

 

Σταυρούλα Δαλιάνη – Τραγούδι

Η Σταυρούλα Δαλιάνη γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε, από γονείς Πελοποννήσιους (Καλαβρυτοχώρια: Τριπόταμα και Σκούπι).
Πήρε τα πρώτα της μουσικά ερεθίσματα και βιώματα από την οικογένειά της και τους ανθρώπους του χωριού. Έτσι το τραγούδι καλλιεργήθηκε μέσα της φυσικά και απλά, μαζί με το λόγο.
Σε ηλικία 4 ετών άρχισε να τραγουδάει μαζί με τον πατέρα της Γιώργο και τον αδελφό της Χρήστο. Από τότε το “ταξίδι“ συνεχίζει αδιάκοπα.
Σύντομα ανέπτυξε προσωπικό ενδιαφέρον για τη μουσική και στα 5 της ξεκίνησε να μαθαίνει μαντολίνο στο σύλλογο Φαρακλάδων “Η Εύγερος“ Κεφαλονιάς. Για 15 περίπου χρόνια υπήρξε μέλος και σολίστ της χορωδίας και της μαντολινάτας υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Διονύση Αποστολάτου και αργότερα του Παναγή Μπαρμπάτη. Εκεί δέχτηκε και τα πρώτα της μαθήματα ελληνικού παραδοσιακού χορού από τον Χάρη Πανικίδη.
Από το 1990 συμμετείχε στην παιδική χορωδία του πολιτιστικού κέντρου του Ο.Τ.Ε. με μαέστρο την Τερψιχόρη Παπαστεφάνου και από το 1995 στη χορωδία εφήβων του Δήμου Βύρωνα με τον Γιώργο Αρβανίτη.
Σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και θεωρητικών μαθημάτων.
Απέσπασε πολλές διακρίσεις και βραβεία σε διαγωνισμούς τραγουδιού παιδιών και εφήβων. Μεταξύ αυτών, οι Πανελλήνιοι μαθητικοί μουσικοί αγώνες του Υπουργείου Παιδείας όπου έλαβε μέρος τρεις φορές (1 τιμητική διάκριση, 3ο και 2ο Πανελλαδικό βραβείο).
Σπούδασε (2003- 2008) στο Παιδαγωγικό τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε το πτυχίο Νηπιαγωγού.
Εκτός από το ίδιο το τραγούδι, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί στη Σταυρούλα και η διδασκαλία του τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Έτσι, από το 2003 διδάσκει τραγούδι σε σχολεία, ωδεία, Δήμους, πολιτιστικούς συλλόγους και σεμινάρια, πάντα με προσήλωση και σεβασμό στο ύφος κάθε περιοχής.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού τραγουδιού (2003- 2010) στο Αττικό Ωδείο από την Αθανασία Μπεζούγλη, καθώς και σεμινάρια τραγουδιού, μουσικοκινητικής αγωγής και χορού.
Καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική της πορεία έπαιξε η συνεργασία με χοροδιδασκάλους, χορευτικά συγκροτήματα και συλλόγους απ΄όλη την Ελλάδα, διότι ήταν η αφορμή να μελετήσει και ν’ασχοληθεί επιμελώς με μια εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία τραγουδιών, περιοχών και ιδιαίτερων ηχοχρωμάτων του ελληνικού ρεπερτορίου.
Το 1990, σε ηλικία 5 ετών, τραγούδησε για πρώτη φορά στο εξωτερικό, ως μέλος της ελληνικής αποστολής σε διεθνές φεστιβάλ στη Βουλγαρία. Από τότε ο κατάλογος μεγαλώνει συνεχώς με ταξίδια σε Ευρώπη, Αυστραλία, Αμερική και Καναδά και σε όλη την Ελλάδα από άκρη σε άκρη.
Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους καλλιτέχνες που ασχολούνται με την ελληνική παράδοση και πληθώρα χοροδιδασκάλων, συλλόγων, Δήμων, πολιτιστικών κέντρων, οργανισμών και σωματείων σε όλη την Ελλάδα.
Το 1993 ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε το “Μηνύματα στη νέα γενιά“ με παραδοσιακά τραγούδια που τραγούδησαν η Σταυρούλα (8 ετών) και ο αδελφός της Χρήστος (11 ετών). Ακολούθησε το “Μαύρα μάτια με πλανέψαν“ (Μελωδικό Καράβι, 2006) με τραγούδια της αγάπης.
Έχει συμμετάσχει στους δίσκους: “Από το Μαίναλο στο Χελμό“ του Διαμαντή Ρουμελιώτη (General Music, 2005) με δυο τραγούδια, “Απ’ τη χώρα κατεβαίνω“ του Κωστή Καλαϊτζάκη (Καθρέφτης, 2009) με δυο τραγούδια, “Στους δρόμους της παράδοσης“ του Διαμαντή Ρουμελιώτη (General Music, 2010) με δυο τραγούδια και στο “Από καρδιάς Αγιαθυμιά“ του Σταμάτη Λαλλά (2013) με ακόμη δυο τραγούδια. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια νέα δισκογραφική δουλειά, πρόκειται για μια ανθολογία τραγουδιών της ευρύτερης περιοχής Καλαβρύτων, που αποτελείται από τέσσερις ψηφιακούς δίσκους.


Fb: https://www.facebook.com/stavroula.daliani




Μανούσος Κλαπάκης – Κρουστά

Ο Μανούσος Κλαπάκης  γεννήθηκε στην Αθήνα και ήρθε σε επαφή με τη
μουσική και τα κρουστά με πρώτο δάσκαλο τον πάτερα του Μιχάλη Κλαπάκη, επαγγελματία μουσικού των παραδοσιακών κρουστών.

Είναι απόφοιτος του Πρότυπου Πειραματικού Μουσικού γυμνασίου-λυκείου Παλλήνης.

Σπούδασε βιολί με τον Γιάννη Ζευγώλη θεωρητικά της μουσικής στο Εθνικό
ωδείο Αθηνών και συμφωνικά κρουστά με τους Κωνσταντίνο Βορίση και
Κώστα Θεοδωράκο.

Παίζει σε παραστάσεις μουσικής, χορού και θεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Polis Ensemble.

Έχει συνεργαστεί με το φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με τον συνθέτη
Νίκο Μαμαγκάκη, την Δόμνα Σαμίου, τον συνθέτη Δημήτρη Μαραγκόπουλο,
τον Σωκράτη Σινόπουλο, το συγκρότημα Δυνάμεις του Αιγαίου, με τον Νίκο
Ξυδάκη, την Κατερίνα Παπαδοπούλου (Anastatica), τον συνθέτη Χρήστο
Τσιαμουλη, την ομάδα σύγχρονου χορού Creo Dance Company, το Λύκειο
Ελληνίδων, τον σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθινό, με ομάδες θεάτρου και χορού
όπου συμμετέχει δημιουργικά και συνθετικά.

Διδάσκει κρουστά και ρυθμολογία σε μουσικές σχολές και εργαστήρια
χορού και θεάτρου παραδίδοντας σεμινάρια στην Ελλάδα και ανά τον
κόσμο.


fb: https://www.facebook.com/manousos.klapakis.9







Θοδωρής Τασούλας – Κλαρίνο


Ο Θοδωρής Τασούλας γεννήθηκε στις 13-5-1983 στην Αθήνα. Σε ηλικία 6 ετών γίνεται μέλος της φιλαρμονικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων με αρχιμουσικό τον κ. Χριστόφορο Κασφίκη και η πρώτη του επαφή με το κλαρίνο έρχεται στην ηλικία των 9 ετών με τον Σπύρο Αντωνίου, πρακτικό οργανοπαίχτη από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Εύβοια. Είναι κάτοχος απολυτηρίου του μουσικού σχολείου Ιλίου το έτος 2002. Είναι τελειόφοιτος θεωρίας και αρμονία και έχει παρακολουθήσει μαθήματα Ιστορίας της μουσικής και Μορφολογίας. Είναι δευτεροετής στη Βυζαντινή μουσική με δάσκαλο τον κ. Θεόδωρο Βασιλείου. Έχει επί σειρά ετών διακριθεί με πρώτο βραβείο σε πανελλήνιους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες του ΥΠ.Ε.Π.Θ. Επίσης έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από φορείς, Δήμους και μουσικούς οργανισμούς. Επί δεκατέσσερα χρόνια τυγχάνει καθηγητής του οργάνου του «Κλαρίνο» σε Ωδεία και μουσικές σχολές της Αττικής και της Περιφέρειας. Την εξαετία 2000-2005 απασχολήθηκε ως βασικός μουσικός του Θεάτρου Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου». Συνεργάστηκε με το μουσικό σχήμα κρουστών «Κρόταλα» με τους Ανδρέα Παπα, Πέτρο Κούρτη και Βαγγέλη Καρύπη, δίνοντας παραστάσεις σε σημαντικούς χώρους ης Αθήνας (2005 Μέγαρο Μουσικής) καθώς και στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με σύγχρονους λαϊκούς τραγουδιστές και μουσικούς (Νίκο Μακρόπουλο, Αγγελική Ηλιάδη, Νίκο Οικονομόπουλο. Νίκο Κουρκούλη, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Κώστα Μακεδόνα, Νάντια Καραγιάννη, Μπάμπη Τσέρτο, Κατερίνα Κόρου, Δημήτρη Κοντογιάννη, Λάκη Χαλκιά, Μιχάλη Τζουγανάκη, Δημήτρη Βύζα, Γιώργο Δράμαλη, Βαγγέλη Λιόλιο, κ.α.) και με παλαιότερους (Ρένα Κουμιώτη, Ελένη Ρόδο, Μιχάλη Βιολάρη, Τζένη Βάνου, Περικλή κ’ Ξανθή Περράκη, Λευτέρη Μυτηληναίο, Σταμάτη Κόκοτα, Πίτσα Παπαδοπούλου κ.α.) Πληθαίνουν οι συνεργασίες σε συναυλιακό και δισκογραφικό επίπεδο με μουσικούς και τραγουδιστές της δημοτικής μουσικής (Θύμιο Γκογκίδη, Βαγγέλη Δημούδη, Χρόνη Αηδονίδη, Χρήστο Τσιαμούλη, Σάββα Σιάτρα, Κώστα Νάκα, Σοφία Βώττα, Παναγιώτη Λάλεζα, Κώστα Πίτσο, Γιώργο Κόρο, Βασίλη Κατράκο, Χρήστο Ζώτο, Νίκο Καρατάσο. Κώστα Σούκα, Αλέκο Αραπάκη, Δημήτρη Ζάχο, Κώστα Σκαδίδα, Άννα Καραμπεσίνη, Σοφία Κολλητήρη, Σταύρο Ζούμπα, Αντώνη Κυρίτση, Νίκο κ’ Γιασεμή Σαραγούδα, Στέλιο Μπέλλο, Αχιλλέα Χαλκιά, Χριστόδουλο Ζούμπα κ.α.). Έχει συνοδέψει τραγουδιστές, χορωδίας και χορευτικά συγκροτήματα (Δόρα Στράτου, Λύκειο Ελληνίδων, Ελ.Κε. Λα.Μ., καθώς και άλλα περιφερειακά συγκροτήματα και συλλόγους), σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού με σημαντικότερες, τον εορτασμό 2000 χρόνων από τη γέννηση του Ιησού Χριστού που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία της Βηθλεέμ (Πλατεία των Μάγων), τον Ιανουάριο του 2000, τον εορτασμό των 100 χρόνων της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ Καναδά τον Μάιο 2006 και σε πολλές εμφανίσεις σε διάφορα κράτη της Ευρώπης και στην Αμερική, καθώς και σε πληθώρα τηλεοπτικών εκπομπών.

Fb: https://www.facebook.com/thodoris.tasoulas